Svensk Elit Byggs övriga tjänster

Vi utför: Takarbeten, Fasadarbeten, Köksrenoveringar, Badrumsrenoveringar,Monterar säkerhetsdörrar, Golvläggning och golvslipning samt måleriarbeten

Säkerhetsdörrar

sakerhetsdorrar

Svensk Elit Bygg  säljer och monterar säkerhetsdörrar till Brf och privatpersoner. Vill du slippa ovälkomna gäster då gör du en säker investering när du köper en säkerhetsdörr. Du inte bara motar bort tjuven utan även dålig lukt och störande ljud från trapphuset.

Dörrguide Säkerhetsdörrar

 • Snygga säkerhetsdörrar, där dörrbladen sammanfogas utan synlig plåtkant, och med snygg fasad överfals.
 • Säkra dörrar för olika miljöer – från lägenheter till fängelser och militära anläggningar med krav på skott- och explosionsskydd.
 • Säkerhetsdörr i ljudklass 45dB för lägenheter med mycket höga ljudkrav.
 • Inbrottsklassade arkivdörrar för datahallar, arkiv mm i inbrottsklass MK2, MK3 och MK4 kombinerat med brandklass EI120.
 • Certifierade parbladiga säkerhetsdörrar

Ring för mer information 08-12095200

Tak

tak

Taket är en av de mest utsatta delarna av ditt hus. 
Ett tak ska hålla, det ska vara tätt och snyggt!
Elit Bygg står för hög kvalitet som håller längre!

Taket är den viktigaste delen av huset som ofta behöver underhållas. Vid bristfällig takläggning kan hela huset förstöras, därför krävs det erfarenhet och strävan för hög kvalitet.

Vi på Svensk elit bygg kan som takläggare erbjuda dig takläggning, takreparationer, takrenovering. Vi använder endast material från dom bästa tillverkarna. Materialet är handplockade av våra hantverkare för att kunna hålla en jämn och hög kvalitet.
Våra kunder är små som stora, vi åtar oss totalentreprenader av takläggning av både villor och flerbostadshus och har som målsättning att kunna erbjuda våra tjänster i ett större upptagsområde.

Vårt mål är att leverera tjänster av hög kvalitet inom takläggning till förmånliga priser.
Varje uppdrag utför vi som om det vore vårt eget tak.

Fasad

fasad

Vårt klimat är under förändring med en påtaglig ökning av nederbörden och temperaturer som under långa perioder skiftar runt fryspunkten. Detta innebär att kvarvarande vatten i väggar och fasader fryser vilket medför avsevärt ökade påfrestningar för alla typer av fastigheter. Problemet är därmed också större i kustområden där fuktig och kall luft kommer in från havet. Problemen visar sig på olika sätt. Puts som spricker och lossnar, frostsprängningar, armeringar i tegelkonstruktioner som rostar och spjälkar loss tegel m.m. Betongelementfasader är ett annat stort problemområde med sina betongskador p.g.a. dåliga täckskick och bristfälliga infästningar till stommen.

För att kunna rekommendera rätt åtgärd krävs en noggrann och grundlig analys av fasadens konstruktion, material och skick. I analysen måste man också ta hänsyn till takkonstruktion och avvattningssystem eftersom också dessa inverkar på fasadens tillstånd.

Fasaden är inte enbart husets skal, ett skydd mot naturens krafter i form av väder och vind. Fasaden avgör vilket första intryck en besökare av fastigheten får. Den säger även en del om vilka som byggde huset, vilka som bor där idag och kanske avgör vilka som bor där i morgon. En bra fasad förutsätter hantverksskicklighet och en känsla för estetik hos dem som uppför, underhåller eller renoverar fasaden.

Bad

bad

Vill Du ha ett badrum inrett för njutning och avkoppling eller praktiskt och lättstädat? Helst ska det väl vara både och. Badrummet har kommit att bli en allt viktigare del av våra liv och är den plats där man tar hand om sig själv. Här både börjar och avslutar Du Din dag. En god start på dagen är också skälet till att allt fler lägger ner resurser på att göra sina badrum både luxuösa men också praktiska.

Vad bör man tänka på när man planerar och inreder sitt badrum?

När Du börjar fundera på att omgestalta Ditt badrum bör Du först analysera vilka behov du har.

Hur mycket utrymme finns det till förfogande?

Finns det något extra utrymme att ta av eller behöver Du bygga till?

Dusch eller bubbelbadkar?

Stark eller svag belysning, eller kanske båda delarna?

Golvvärme eller väggelement?

Vilket material? Våtrumsmatta eller kakel? Det finns mängder av kakel, klinker och mosaik att välja bland om du funderar på att göra om.

Vill Du fråga oss om råd och få tips hjälper vi Dig gärna – helt gratis. Du kan enkelt boka ett hembesök, så kommer vi hem till dig och mäter upp ditt badrum, du får en ritning samt en offert på vad det skulle kosta. Ring 08-12095200

Vi är specialister på att renovera badrum, vi arbetar främst med byggkeramik (kakel och klinkers) men kan naturligtvis även utföra badrum med plast eller färgbehandling. Om Du skulle föredra det. Vi arbetar givetvis enligt BKRs branschregler.

För att Du skall slippa bekymra Dig om att anlita allt från snickare, elektriker, målare, kakelsättare mm. så kan du låta oss göra hela jobbet. Då slipper Du krånglet med att dra in en massa olika hantverkare och få dem att samarbeta – vi ger en enkel och trygg helhetslösning med alla steg från design till det praktiska utförandet. Tänk på att Du som äger Din fastighet kan göra ROT-avdrag på halva arbetskostnaden.

Köksrenoveringar

kok

Funderar du på att genomföra en köksrenovering? Då kan vi på Elitbygg  hjälpa dig förverkliga dina drömmar. Vi erbjuder helhetslösningar vid köksrenoveringar för företag och privatpersoner. Vi skapar kök som håller i längden.
En köksrenovering är ett stort projekt som ska vara länge. Det centralt plats i ett hem. I köket samlas vi för att umgås och må gott i goda vänners lag. Den känsla som detta plats ger påverkar oss mer än vad vi tror. Ett vackert kök och med den rätta känslan förgyller såväl vardag som helg. Vi vet vad som krävs för att få dig att trivas.

Personlig design
Vi på Elitbygg  skapar allt från klassiska till moderna kök med unika lösningar. Vi vågar gå utanför ramarna och ge dig det där lilla extra. Vi vill skapa kök som håller länge och som är personliga. Våra erfarna köksinredare erbjuder nytänkande och inspirerande lösningar för alla. Vad vill du ha för kök? Kom till oss med dina idéer och låt dig inspireras av oss.

Kunskapen om de material som används är minst lika viktig. Våra medarbetare har bred kunskap om olika materials särskilda egenskaper och förutsättningar. Det borgar för vackra och beständiga resultat som håller, år efter år. Kvalitet och kunskap är våra signum.

Kontakta oss för rådgivning och offert. Det lönar sig i längden tel 08-12095200

Golvläggning

golv

Lägga parkettgolv eller massivt trägolv? Vad passar Ert hem?

Olika typer av golv kräver skilda tekniker. Det är t ex skillnad mellan att lägga parkettgolv eller flytande läggning och att lägga ett massivt trägolv vilket man först måste förankra det mot underlaget. Detta ställer större krav på hantverkarens noggrannhet yrkeskunnande än vanliga parkettläggare och byggare är vana vid.

Oavsett om Du funderar på att lägga ett parkettgolv eller ett massivt trägolv så har vi lösningen. Elitbygg har tillgång till kunniga golvläggare som kan hantera alla typer av material. Allt från enkla mönster till krävande och komplicerade konstverk. Vi åtar oss således läggning av olika slags parkett, laminat, plastmatta, heltäckningsmatta.

Stavparkett i fiskbensmönster med fris

Massiv parkett i stavar kan läggas i 100-tals olika mönster och med friser och bårder. Det vanligaste och mest klassiska mönstret i Stockholm är fiskbensparkett. Standard på stavparkett är med en fris på men vi kan även tillverka parkett med andra mått helt enligt Era specifika önskemål. För att parketten ska få en bra finish och så lång livslängd med stor stryktålighet bör golvet slipas och därefter behandlas efter läggning.

Lamellparkett

Parkett har vanligen en lamelluppbyggd stomme vilken oftast består av plywood (10 mm) och massivt trä (4 mm) samt färdigbehandlad yta. Denna typ av parkettgolv finns i de flesta träslag och i flera olika ytbehandlingar. Parkettläggning med lamellparkett kräver plan och jämna undergolv innan läggning.

Golvslipning

Det är betydligt billigare att slipa om ett parkettgolv än att köpa nytt.

Går Du och funderar på att lägga nytt golv? Tänk om istället! Det kan räcka med att slipa Ditt befintliga trägolv! Hur ofta man behöver slipa ett parkettgolv beror på slitage, träslag och ytbehandling. Vi avråder Dig bestämt från att försöka själv om du inte vet att Du behärskar tekniken. En bra golvslipning kräver bra slipmaskiner samt kunniga och erfarna golvslipare. En oerfaren golvslipare kan förstöra ett helt golv med förödande och kostsamma konsekvenser.

Våra erfarna golvslipare

Vi utför golvslipning av alla typer av trägolv, från slitna furugolv till stora kontorslandskap. Oavsett vilken typ av trägolv ni har kan en kunnig golvslipare återställa träet till nyskick. Våra golvslipare har stor erfarenhet med mer än 1 000 000 m2 slipat trägolv på sin meritlista.

För golvslipning använder vi Bonas nya dammfria sliputrustning DCS som i korthet är en nyutvecklad maskinpark kopplad till stora dammsugare med HEPA-filter som minskar det luftburna dammet med 99,7%. Alla våra maskiner kopplas med slangar till dessa dammsugare. Borta är maskiner som dammar ner hela huset och lacker som luktar starkt. Vi använder oss av miljövänliga produkter.

Efter att själva golvslipningen övergår man till ytbehandlingen. Här kan Du välja mellan olja, lack, hårdvaxoljning, osmo hårdvax, saico hårdvax, zar lasering, lutning, såpning mm. Vi hjälper dig gärna och ger Dig råd för att Du som kund ska få absolut bästa resultat (se ytbehandling).

VVS och Stambyte.

 

Smidiga stambyten över hela Stockholm.

Det finns många saker i livet som vi önskar vore smidiga. Stambytet är troligtvis en av dem. Vi på Elitbygg  har bara ett enda mål: att göra stambytet så smidigt som möjligt för dig, här vill vi berätta varför.

Alla yrkesgrupper finns inom företaget

Med flera olika yrkesgrupper inom samma företag – träarbetare, rörmontörer, plattsättare, elektriker, platschefer, byggnadsarbetsledare med flera – har vi rätt kompetens för att genomföra smidiga stambyten. Vi vill göra mesta möjliga för att du som kvarboende ska känna dig trygg med hantverkare i huset. Därför bär alla våra anställda synlig legitimation. Det gör att vi bättre kan kontrollera att arbetet utförs på rätt sätt.

När man pratar om stambyte i byggteknisk mening brukar det handla om huvudstammarna. Detta är rören som leder bort avloppsvattnet från badrum eller kök i vertikal riktning. Ett stambyte innefattar oftast även att andra rör, vattenledningar, ytskikt, inredning, el och ventilation som åtgärdas helt eller delvis.

Måleri:

Maleri

Välkommen med dina uppdrag!
Vi utför alla typer av måleriarbeten och tapetsering, såsom nybyggnads och reparationsmåleri av bostäder och allmänna lokaler, villor, hyresfastigheter samt kontors- och industrifastigheter invändigt såväl som utvändig

Traditionellt måleri har lång erfarenhet av måleribranschen och vår affärsidé är egentligen ganska enkel. Vi utför måleri och till såväl privata som offentliga fastighetsägare för att skapa en trivsam miljö för kunden. Vi sätter kunden i fokus och låter värderingar som kunskap, kvalitet, trygghet och glädje genomsyra vårt arbete.

Vår personal är specialister inom sitt område och sätter stort värde på att kunden alltid ska bli nöjd.

På Traditionellt måleri tycker vi att det är viktigt:

 • Att göra rätt från början
 • Att leverera avtalad kvalitet enligt kundens krav
 • Att vara punktliga i våra leveranser (leveranssäkerhet)
 • Att vår personal är kvalificerad för sina uppgifter och har genomgått nödvändig utbildning
 • Att sträva efter ständiga förbättringar av våra produkter och tjänster för att uppnå fastställda mål
 • Att säkerställa att kundens krav och önskemål uppfylls

Genom att efterleva dessa punkter vet vi att vi levererar hög kvalitet och att våra kunder förblir nöjda genom hela arbetsprocessen. Vi hjälper till med alla typer av måleriarbeten och fönsterrenoveringar, från det lilla till det stora, och bistår gärna med rådgivning vid ditt val av färg.

Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig.Tel. 08-12095200

 

 

Referenser

Takomläggning

Vi anlitade Elitbygg AB för att isolera vår råvind och lägga nytt hustak. De rev det gamla taket, byggde en ny högre och bredare takstol, isolerade och lade nya betongpannor. Taket fick en inramning i plåt, nya trappsteg och skorstensskydd. Arbetet har varit föredömligt väl utfört och tog inte mer än 2 veckor, trots att vi var inställda på 4. Trädgården är helt återställd trots stora byggställningar. Vi är otroligt nöjda och rekommenderar varmt Elitbygg AB till andra!

Badrumsrenovering

Vi anlitade Elitbygg AB för renovering av vårat badrum. Resultatet blev jättebra!
Från första kontakten till avslutat arbete var bemötandet väldigt trevligt och seriöst. Arbetet innefattade rivning, ny isolering, nya väggar, läggning värmegolv, tätskikt, sättning av kakel och klinker, motering av all inredning samt sänkning av tak med installation av spotlights. Jobbet blev klart före utsatt tid med ett väldigt bra resultat!
Vi är supernöjda och rekommenderar gärna Elitbygg och Design AB.

Takomläggning

Elitbygg utförde totalrenovering av vårt gamla 20 -tals hus. Bitvis ny råspont, ny papp och läkt, nya tegelpannor och ny plåt. Vi fick en väldigt nogrann offert och jobbet utfördes snabbt och resultatet blev mycket bra. Elitbygg var väldigt lyhörda om våra önskemål och måna om att vi skulle bli nöjda. Kan inget annat än ge mina bästa rekomendationer.

Fix av det mesta

Hade behov av helrenovering av badrum samt andra jobb inför försäljning av lägenhet och Elitbygg hade resurser att utföra alla mina önskemål. Badrum, golvslipning av parkett, målning av vardagsrum och hall, klinker på köksgolv. Utförandet blev helt enligt önskemål och jobbet blev klart på utsatt tid. Jättenöjd med resultatet.

Badrumsrenovering

Vi anlitade Elitbygg och Design AB för att renovera badrummet. Det blev professionellt gjort och vi är supernöjda med resultatet.
Vi rekommenderar Elitbygg och Design AB!

Tjänsteföretaget Elitbygg och Design, fick uppdraget att bygga om hos mig. Nytt kök, nytt rum och nytt badrum.
Jag tycker Elitbygg på stora hela gjort ett mycket bra jobb. Alla detaljer som blivit välutförda. Arebetet levererades i tid. Man jobbade systematiskt och metodiskt. Jag skulle absolut kunna tänka mig anlita dem igen. Därför skulle jag vilja lämna mina bästa rekommendationer.

Vi valde Elitbygg och Design AB för att renovera ett kök och två toaletter, samt bygga ett nytt tvättrum på vår förskola i januari 2012. De var lyhörda och snabba genom hela projektet, den gemensamma planeringen före arbetet gick smidigt, och trots en mycket tajt tidplan för bygget (5 dagar) så är det färdiga resultatet noggrant och proffsigt utfört. Alla på förskolan, barn, personal och vi föräldrar är mycket nöjda. Vi kan varmt rekomendera Elitbygg!

 

Tillbaka upp